راهنمای کامل برای شروع بدنسازی

راهنمای کامل برای شروع بدنسازی

 

شروع بدنسازی می تواند شما را در سال های آینده خوش هیکل، سلامت و شاداب کند یا اینکه با تمرینات اشتباه و رعایت نکردن نکات مهم باعث شود شما سالیان سال انواع کمر درد، تقارن نبودن بدن و در نتیجه روحیه شکست خورده داشته باشید، برای اینکه شروع بدنسازی شما اصولی باشد مقاله راهنمای کامل برای شروع بدنسازی را تا انتها در سایت سلامت دات لایف مطالعه فرمایید.

شروع بدنسازی و نکات بسیار آن سن بدنسازی

بدنسازی در سن ۱۴ سالگی :

به والدین و هواداران بدنسازی توصیه می کنیم بدنسازی را تا سن ۱۴ سالگی شروع نکنند چون نوجوانانی که پا به باشگاه های بدنسازی می گذارند از نظارت های لازم برخوردار نیستند و قرار گرفتن آنها با رده سنی جوانان و بزرگسالان نتیجه خوبی نخواهد داشت، نداشتن تجربه و عدم حضور دائمی مربی باشگاه می تواند باعث آسیب های جدی شود. اگر در نزدیکی محل زندگی شما باشگاه بدنسازی مخصوص نوجوانان و مربی و تجهیزات لازم برای این رده سنی وجود دارد، می توانید در سن ۱۴ سالگی هم بدنسازی را شروع کنید.

 

بدنسازی در سن ۱۵ سالگی

شاید بتوان سن شروع بدنسازی را ۱۵ و ۱۶ سالگی عنوان کرد. در این سن نوجوان می تواند آمادگی ورود به باشگاه بدنسازی بزرگسالان را پیدا کند. نکته مهمی که وجود دارد بدنسازی سن بخصوصی ندارد تنها باید نکات مهمی همچون محیط باشگاه، وسایل باشگاه، مربی باتجربه محیا باشند.

 

 

مراجعه به پزشک برای شروع 

 

در آغاز هر ورزشی مراجعه به پزشک و مشورت با او بسیار ارزشمند خواهد بود. اگر بیماری بخصوصی مثل بیماری کلیه، قلبی، فشار خون، ریه و… دارید قبل از شروع بدنسازی به پزشک معالج خود مراجعه کنید و با او در مورد ورزش کردن خود مشورت کنید. مراجعه به پزشک برای شروع بدنسازی در هر سنی لازم است چراکه داشتن یک بیماری قلبی که شما از آن آگاه نیستید می تواند نتیجه ناخوشیندی داشته باشد

 

معمولا وقتی اولین بار وارد یک باشگاه بدنسازی می شوید و در آن ثبت نام می کنید با محیط جدیدی روبرو می شوید که در آن احساس غربت می کنید مخصوصا اگر همراه نداشته باشید آن وقت هست که به قول شاعر این انسان ها غریبه اند.

کسی در این شرایط به شما توضیحی نمی دهد و همین باعث می شود برخی از همان راهی که آمده اند برگردند.

 

 

 

هدف مقاله راهنمای کامل برای شروع بدنسازی این است، تا شما را با این محیط آشنا کند تا وقتی وارد یک باشگاه بدنسازی می شوید به گونه ای رفتار کنید که انگار ۱۰ سال است تمرین حرفه ای انجام می دهید.

پس از ثبت نام، وارد رختکن شوید لباس های ورزشی خود را بپوشید و وارد سالن تمرین شوید، در سالن تمرین یک قسمت خلوت (جایی که ورزشکاران و وسایل کمتری باشد) پیدا کنید و شروع به گرم کردن بدن خود کنید.

گرم کردن بدن در بدنسازی ، آماتور و حرفه ای نمیشناسد و اگر دوست دارید آسیب نبینید حتما بدن خود را گرم کنید، این مهم ترین نکته است.

 

بعد از گرم کردن باید سراغ وسایل بدنسازی بروید تا تمرین اصلی بدنسازی را آغاز کنید. ولی کدام دستگاه را برای شروع انتخاب کنید، کدام حرکت بدنسازی برای شما مفید است؟

معمولا در باشگاه های پرورش اندام روی یکی از آینه های باشگاه یا نزدیک بوفه و یا میز مربی کاغذی چسبانده شده با این عنوان :

 

برنامه بدنسازی 

 

شما می توانید برنامه بدنسازی برای شروع را پیدا کنید و مطابق آن ورزش کنید و یا اینکه قبل از مراجعه به باشگاه مطالعه فراوان داشته باشید و خودتان حرکات را انتخاب کنید. هرچند که روش اول هم اشتباه است ولی بهتر است بین بد و بدتر شما بد را انتخاب کنید و طبق برنامه بدنسازی برای هفته اول که روی آینه چسبانده شده است پیش بروید.

اما چرا هر دو راه اشتباه است ؟ واقعا روش برنامه بدنسازی برای هفته اول هم اشتباه است؟

 

 

 

 

باید صادقانه به شما بگوییم که متاسفانه برخی از مربیان باشگاه های بدنسازی تنبلی می کنند و تازه واردان را به خوبی راهنمایی نمی کنند و چون حوصله ندارند برای هر تازه وارد برنامه اختصاصی بدهند این برنامه را آماده کرده و با چسباندن آن به یکی از قسمت های باشگاه خیال خود را راحت می کنند، در حالی که مربی یک باشگاه باید دائم به سالن تمرین سر بزند و نحوه صحیح اجرای حرکات را به همه آموزش بدهد.

 

 

 

در هر صورت وقتی شروع به اجرای حرکات کردید اگر مربی باشگاه حضور داشت برای هر حرکت جدید سراغ او بروید و از مربی خود بخواهید نحوه صحیح اجرای حرکت را به شما بیاموزد، اگر مربی در باشگاه حضور نداشت سراغ افراد با تجربه که از اندامشان مشخص هست بروید و از آنها خواهش کنید حرکات را به شما آموزش دهند. شما یک هفته تا یک ماه باید این تمرینات را انجام دهید و بعد از آن با یک دفترچه یادداشت سراغ مربی باشگاه خود بروید و درخواست برنامه تمرینی جدید کنید.

 

چند نکته مهم در مورد برنامه بدنسازی

 

به احتمال زیاد شما دچار گرفتگی عضلات و جمع شدن اسید لاکتیک در بدن خود خواهید شد و این مورد بستگی زیادی به انتخاب وزنه ها دارد ،اگر در جلسه اول تمرینی خود وزنه ها را سنگین انتخاب کنید به احتمال زیاد گرفتگی عضله در بدن شما نمایان خواهد شد و میزان آسیب و گرفتگی بستگی به شدت تمرین و وزنه ها دارد. پس گرم کردن بدن را فرآموش نکنید و اگر شما یک کارمندی هستید که تا روز قبل سنگین ترین چیزی که بلند کرده اید کیف دستیش بوده است از هالتر خالی برای تمرین هفته اول استفاده کنید تا آسیب نبینید.

 

 

 

مراقب وسایل بدنسازی باشید، شما روی چمن و با توپ نرم تمرین نمی کنید شما روی زمین سفت و با آهن تمرین می کنید. پس وقتی می خواهید وارد سالن تمرین شوید مجهز وارد شوید یعنی کفش ورزشی پا کنید و از یک حوله شخصی برای گرفتن عرق روی صورت و عضلات خود استفاده کنید و به یاد داشته باشید که هیچ وقت وزنه های یک هالتر را از یک طرف خالی نکنید و همیشه مراقب چپ شدن ، برگشتن هالتر و وزنه ها باشید.

 

 

 

سعی کنید از افرادی که وزنه های بسیار سنگین برای تمرین خود انتخاب می کنند و توانایی اجرای یک حرکت را هم ندارند دوری کنید، چون این افراد از شما خواهند خواست که بعنوان یار تمرینی یا کمک ، همراهیشان کنید و فقط برای شما آسیب های جدی کمر را دربر خواهند داشت.

 

در باشگاه های بدنسازی افراد سودجویی هستند که تا یک تازه وارد می بینند سراغش می روند و بعد از چند روز دوستی انواع مکمل ها و هورمون ها را پیشنهاد می دهند، از همان ابتدا دور این افراد را خط قرمز بکشید.

 

شروع بدنسازی برای افراد لاغر

 

شاید شروع بدنسازی برای افراد لاغر از این لحاظ که آنها توان اجرای حرکات را با وزنه های سنگین ندارند سخت باشد و سخت تر می شود اگر شخص بخواهد حسرت بخورد که چرا نمی تواند مثل بقیه وزنه های سنگین را جابجا کند. نکته ای که افراد لاغر باید بدانند این است که اگر وزنه های سنگین انتخاب کنند و رژیم غذایی مناسبی نداشته باشند بدن آنها به اصطلاح ورزشکاران خالی خواهد کرد و بدن پس از سوزاندن چربی ها به سراغ عضلات می رود و اینگونه می شود که عضلات شما سوخته می شود و به انرژی تبدیل می شود.

عجله را کنار بگذارید و با دید بلند مدت تمرین کنید تا نتیجه مطلوب را بدست آورید.

مکمل برای مبتدیان

همانطور که گفتیم افراد سودجو در کمین نشسته اند تا اجناس تقلبی خود را بعنوان بهترین چربی سوز، بهترین مکمل افزایش وزن و… به شما بفروشند ، لطفا فریب این افراد را نخورید طبق قوانین وزارت بهداشت تنها مرکز مجاز فروش مکمل های بدنسازی،  سایت های معتبر و داروخانه ها هستند.

برنامه غذایی برای شروع بدنسازی

یک توصیه کلی بعنوان برنامه غذایی برای شروع بدنسازی نمی توان کرد، چراکه افراد ژنتیک و قد و وزن متفاوت دارند. تنها می توان چند نکته مهم را یادآوری کرد تا بعد از مراجعه به مربی باشگاه برنامه تمرینی و تغذیه ای مناسب را بگیرید.

 

 

 

تعداد وعده های غذایی شما باید ۶ وعده غذایی باشد پس سنت ۳ وعده غذایی سابق را بشکنید و ۳ وعده غذایی دیگر به آن اضافه کنید. فرقی نمی کند هدف ورزشی شما کاهش وزن باشد یا افزایش وزن. مهم این است که در تعداد مناسب وعده های غذایی (۶ وعده) مواد غذایی مناسب را نسبت به قد و وزن خود به بدنتان برسانید.

 

 

 

وعده قبل از خواب هم مهم است چراکه بدن در هنگام استراحت رشد می کند و اگر شما در ۶ تا ۸ ساعت خواب به بدن خود مواد غذایی نرسانید به بدن خود ظلم کرده اید، انتظار نداریم همچون جی کاتلر ۳ بار از خواب بلند شوید و غذا بخورید تنها کافی است وعده مناسبی نسبت به قد و وزن خود قبل از خواب در نظر بگیرید.

 

اولین تذکر های جدی مربیان بدنسازان


 اولین کار مشخص‌کردنِ هدفتان از انتخاب رشته ورزشی بدنسازی است
اینکه در مجلات ورزشی، تصویر یکی از بدنسازان حرفه‌ای را ببینید و بلافاصله تصمیم بگیرید که دقیقاً شبیه او بشوید، تصوری غیرمنطقی است!
چون شاید ژنتیک او با شما کاملاً متفاوت باشد یا شاید با مصرف دارو و استروئید به چنین اندامی دست یافته باشد. پس بهتر است حقیقت را ببینید و با انتخاب بهترین برنامه بدنسازی، فقط به دنبال «خوش‌فرم‌شدن» باشید.
یادتان باشد که سن، سبک زندگی، ژنتیک و عوامل بسیار زیادی در بدنسازی تأثیرگذار است؛ برای مثال ممکن است شخصی در ۳ ماه اول تمرینات خود، تغییرات فوق‌العاده‌ای مشاهده کند، ولی شما مثلاً بعد از ۶ ماه نتیجه زحماتتان را ببینید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درحال بارگذاری ...
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!